Print Friendly

Uvjeti korištenja sadržaja i pravila ponašanja AGENTI.HR

Uvjeti korištenja sadržaja i pravila ponašanja
na strukovnom portalu AGENTI.HR

Stupanjem u članstvo, pristupanjem web stranicama agenti.hr, našem članskom forumu ili društvenim stranicama
smatra se da ste pročitali ove Uvjete korištenja sadržaja i pravila ponašanja u cijelosti, te ih prihvaćate bez iznimke.
Ukoliko vam objavljeni sadržaji nisu po volji – preporučamo napustiti naše stranice i ne koristiti sadržaje.

 

Kazalo korištenih pojmova:

  • Pravila = Uvjeti korištenja sadržaja i pravila ponašanja na portalu AGENTI.HR, našem članskom forumu i društvenim stranicama
  • Isporučitelj, Administrator = Agenti d.o.o.
  • Član = Član portala AGENTI.HR
  • Korisnik = Suradnik portala AGENTI.HR
 

1. Opće odredbe

Portal AGENTI.HR prikuplja, prenosi i objavljuje javno dostupne sadržaje u dobroj vjeri, nastojeći se pridržavati poznatih pozitivnih zakonskih propisa. Objavljeni sadržaji namijenjeni su prvenstveno našim članovima i korisnicima. Članovi, korisnici i posjetitelji naših internet stranica objavljene sadržaje trebaju koristiti isključivo za osobno informiranje osim za slučaj da imaju dopuštenje za prenošenje naših sadržaja putem drugih i/ili tuđih medija.

Objavljene sadržaje, prikupljamo dostavljene od strane nadležnih institucija i preuzimanjem iz službenih izvora, dostavom od strane naših članova, strukovnih predstavnika, čitatelja, prenosimo iz drugih medija, pišemo vlastite i objavljujemo tuđe autorske članke.

2. Izjava o odricanju (disclaimer)

Ne dajemo nikakva izričita ili implicirana jamstva, uključujući, bez ograničenja, u cijelosti, prikladnosti za određenu svrhu ili povrede prava, točnosti, pravovremenosti, dostupnosti, funkcionalnosti i usklađenosti s primjenjivim zakonima bez obzira da li su objavljeni sadržaji potekli od isporučitelja, članova, suradnika ili ako su preneseni iz drugih izvora.

Koristeći naše sadržaje, prihvaćate rizik da informacije možda nisu potpune, točne, pravovremene ili da neće zadovoljiti vaše potrebe. Objavljeni sadržaji su isključivo informativnog karaktera.

Ne zastupamo ničija pojedinačna ili skupna mišljenja. Svojim članovima pružamo mogućnost javnog iznošenja stavova, za iste ne odgovaramo niti ih bilo kome preporučujemo ili uvjetujemo. Sve objavljene sadržaje koristite isključivo na vlastitu odgovornost i sigurnost.

Isporučitelj se odriče svake odgovornosti za izravnu, neizravnu, slučajnu i posljedičnu štetu, naknadu štete u svrhu kazne, posebne i druge štete, štete nastale zbog propuštenih prilika, gubitka prihoda, štete koje mogu utjecati na vašu računalnu opremu, za bilo koji drugi gubitak ili štetu nastalu pristupanjem našim sadržajima i njihovim korištenjem u bilo koje svrhe.

Ovlašteni agenti za nekretnine i registrirani posrednici izlistani putem upita na našoj komercijalnoj tražilici su isključivo naši članovi. Ukoliko želite pronaći ili provjeriti sve ovlaštene agente i posrednike u RH preporučamo koristiti službenu evidenciju HGK.

3. Autorska prava i prenošenje sadržaja

Strogo je zabranjeno preuzimati i kopirati naše sadržaje bez izričitog odobrenja portala AGENTI.HR!

Većina tekstova i sadržaja objavljeni na www.agenti.hr su autorsko djelo tvrtke Agenti d.o.o., te time spadaju u kategoriju pisanog djela zaštićenog zakonskim okvirom stvorenim pod Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima (NN 167/03 i 79/07).

Svako neovlašteno preuzimanje tekstova i/ili ostalih materijala koje je u suprotnosti s ovim Pravilima smatrat ćemo teškim kršenjem naših autorskih prava i zloupotrebom vlasništva Agenti d.o.o. koje će biti podložno tužbi za naknadu štete.

Za slučaj da želite postati naš medijski partner kontaktirajte nas za dogovor o suradnji.

Za eventualne nedoumice ili pitanja koja su vezana za korištenje i prenošenje naših sadržaja možete nas kontaktirati.

Za slučaj prenošenja naših sadržaja u drugim medijima ili za slučaj da svoje analize temeljite na našim istraživanjima (uz pomoć naših zaključaka i/ili rezultata anketa) obavezno je:

  • ONLINE MEDIJI: Pored članka u kojem koristite i/ili citirate dijelove naših sadržaja trajno (bez naknadnog uklanjanja) navesti AGENTI.HR kao izvor članka. Obavezni ste na “AGENTI.HR” (min. font 13px) postaviti funkcionalan web link koji vodi na originalan članak s kojeg ste preuzeli dijelove naših sadržaja. Prije javne objave obavezno nas je izvjestiti kako bi izvršili pregled i odobrenje.
  • TISKANI MEDIJI: Pored članka navesti web portal AGENTI.HR kao izvor članka. Obavezni ste postaviti logotip web portala AGENTI.HR veličine 150 x 400 mm (obratite nam se za besplatnu pripremu i dostavu našeg logotipa). Prije tiskanja obavezno nas je izvjestiti i dostaviti sadržaj kako bi izvršili pregled i odobrenje.
  • TV, RADIO: U reportaži izreći da je izvor vijesti → “Web sjedište ovlaštenih agenata i posrednika nekretninama AGENTI.HR”. Prije emitiranja obavezno nas je izvjestiti o postaji i vremenu emitiranja, temi i uredniku.

Pristup nekim sadržajima zaštićen je lozinkom. Pristup takvim sadržajima dozvoljava se isključivo našim članovima. Zabranjeno je dijeljenje lozinke za pristup našim sadržajima kao i dijeljenje objavljenih sadržaja kojima je pristup zaštićen ili omogućen lozinkom (na portalu, forumu i društvenim stranicama).

Strogo je zabranjeno na naše sadržaje postavljati ili aktivirati bilo kakovu vrstu tragača, pratitelja.

4. Članski forum i društvene mreže

Pristup sadržajima kojima administrator dozvoli pristup te njihovo korištenje dozvoljeno je isključivo u osobne svrhe.

Za svakog člana ili korisnika pojedinačno, isporučitelj određuje razinu pristupa pojedinim sadržajima sukladno vlastitoj poslovnoj politici bez prethodne najave, obveza ili dodatnih obrazloženja.

Svaki član ili korisnik kojem se odobri pristup članskom forumu, od isporučitelja, dobija zasebno korisničko ime i lozinku uz pomoć kojih pristupa sadržajima u članskom forumu. Zabranjeno je svijesno, nesvijesno, slučajno ili namjerno odavati drugima svoje korisničko ime i lozinku, omogućiti da pregledavaju, pišu ili govore, pod vašim korisničkim imenom.

Isporučitelj ima pravo na intervencije, izmjene, dopune, premještaje ili brisanje objavljenih sadržaja bez prethodne najave, obveza ili dodatnih obrazloženja.

Članovima, korisnicima i posjetiteljima zabranjeno je reklamiranje proizvoda, usluga i mjesta koji nisu u vlasništvu naših članova izuzev otvorene facebook grupe “Nekretnine AGENTI.HR”. 

5. Pisanje komentara (objave)

Od strane čitatelja i članova očekujemo objave korisnih, objektivnih i informativnih komentara koji upotpunjuju članak/vijest ispod koje su objavljeni.

Komentari koji sadržavaju mržnju, psovanje, nasilno ponašanje, nepoštivanje sugovornika i autora članka, osobe spomenute u članku ili vijesti biti će obrisani.

AGENTI.HR ne odgovaraju za sadržaj komentara pošto se isti objavljuju u realnom vremenu.

Podsjećamo da po izmjenama kaznenog zakona od 1.1.2013. (glava XV.) zbog vaših komentara možete kazneno odgovarati.

Komentari objavljeni od strane naših čitatelja i članova ne predstavljaju nužno stajalište uredništva portala AGENTI.HR.

6. Kršenje i sankcioniranje

Bilo koje kršenje naših Pravila od strane naših članova, korisnika ili posjetitelja sankcionirati ćemo u skladu s ovim Pravilima i/ili Uvjetima članstva te pozitivnim zakonskim propisima.

Za slučaj nedoličnog ponašanja, uznemiravanja ili spam-a, isporučitelj će svakom članu ili korisniku, privremeno ili trajno, onemogućiti pristup svojim sadržajima ili ga isključiti iz članstva.

Svako izravno ili neizravno ometanje rada, činjenje štete isporučitelju u bilo kojem smislu, a posebno anti lobiranje, iznošenje i prenošenje netočnih ili neistinitih informacija o nama, našem radu i djelovanju, onemogućavanje prava na pristup informacijama, te svaka druga radnja koja čini ometanje ili štetu biti će okarakterizirana sprečavanjem, napadom ili klevetom u skladu s čime ćemo poduzeti mjere u svoju zaštitu.

7. Obavijest o načinu podnošenja prigovora potrošača

Sukladno čl. 10. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/2014) i Zakona o izmjenama i dopunama zakona o zaštiti potrošača (NN 110/2015) obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga mogu dostaviti u pisanom obliku na e-mail info@agenti.hr ili uputiti pismenu pošiljku za Agenti d.o.o. (AGENTI.HR), L. Jägera 14, HR – 31000 Osijek.

Odgovor na Vaš prigovor dat ćemo istim putem u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.

U sadržaju prigovora obavezno je navesti Vaše ime i prezime, adresu za dostavu odgovora na prigovor.

8. Izmjene, ažuriranje, primjena pravila, ostalo

Za sve odnose koji nisu regulirani ovim Pravilima primjenjuje se poslovna politika isporučitelja koja se očituje izrečenim stavom prilikom neke od nepredviđenih okolnosti koje bi bile vezane za Pravila.

Ukoliko to u ovim Pravilima nije naznačeno, način i pravila korištenja pojedinih sadržaja, funkcionalnosti i sustava mogu biti ili su već opisani na web linku koji posjetite i koristite. 

Zadržavamo pravo izmjene ovih Pravila u bilo kojem trenutku. Stupaju na snagu danom njihove objave, izmjene. Izmjene se ažuriraju na ovoj stranici s prikazom datuma zadnje izmjene.

Više o ovoj i sličnim temama pročitajte ili komentirajte na:

U tijeku učlanjenje na portal AGENTI.HR